Τετάρτη, 22 Αυγούστου 2012

Γυμνάσιο Σπερχειάδας 1925-1975


Πραγματοποιήθηκε η πνευματική εκδήλωση "Παλιό Γυμνάσιο Σπερχειάδας 1925-1975. 50 χρόνια πνευματικής προσφοράς" , στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Δήμου Μακρακώμης "ΣΠΕΡΧΕΙΑ 2012". Λόγω της ξαφνικής νεροποντής η εκδήλωση δεν έγινε στο χώρο του παλιού Γυμνασίου όπως είχε προγραμματιστεί και αναγγελθεί αλλά στο συνεδριακό κέντρο.
Παρέστησαν πολλοί καθηγητές και παλιοί μαθητές οι οποίοι παρακολούθησαν προβολή φωτογραφιών απο μαθητικές εκδηλώσεις (εκδρομές, γυμναστικές επιδείξεις, εικόνες εντός και εκτός τάξης κ.α). Μεταξύ άλλων ήταν και ο τ. Νομάρχης Φθιώτιδας  Θανάσης Χειμάρας, ο Δήμαρχος Θύμιος Παπαευθυμίου και οι Αντιδήμαρχοι, ο εκδότης του Φθιωτικού Βήματος Δημήτρης Παπαγεωργίου και πολλοί άλλοι γνωστοί για τη δράση τους στην τοπική κοινωνία.
Η οργανωτική επιτροπή αποτελούμενη απο τους Βασίλη Κανέλλο, Βαγγέλη Ζαχαρή, Δημήτρη Παταργιά και Κώστα Κραβαρίτη τα πήγε πολύ καλά και τους αξίζει ενα μεγάλο μπράβο. (Ο Δημήτρης Ζβαρνιάς απουσίασε για προσωπικούς λόγους, είχε όμως επωμισθεί και αυτός το μερίδιο της ευθύνης για την αρτιότητα της εκδήλωσης).
Την εκδήλωση χαρακτήρισαν έντονα σημάδια συγκίνησης όταν οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην προσφορά των καθηγητών εκείνη τη δύσκολη αλλά και όμορφη εποχή. Χαρακτηριστική η σκηνή όταν ο Βαγγέλης Ζαχαρής ευχαρίστησε τον Απόστολο Αλεξάκη για την στήριξη που του παρείχε σε κρίσιμη περίοδο και δήλωσε πως αν πέτυχε και οτι πέτυχε στη ζωή του το οφείλει εν πολλοίς και σ' αυτόν.
Και πολλές άλλες όμορφες στιγμές εκτυλίχτηκαν ώστε να μπορώ να πω, "όσοι δεν ήρθατε, χάσατε!"
Για σας αλλά και για όλους τους φίλους και τις φίλες ακολουθούν χαρακτηριστικές φωτογραφίες και αποσπάσματα video

Η οργανωτική επιτροπή. Αριστερά: Ο Βασίλης Κανέλλος μιλάει για τη μαθητική ζωή, Ο Βαγγέλης Ζαχαρής μίλησε για την πνευματική προσφορά του Σχολείου, Ο Δημήτρης Παταργιάς για το χρονικό ίδρυσης και λειτουργίας του Σχολείου και ο Κώστας Κραβαρίτης παρουσίασε τους ομιλητές και οργάνωσε τη διαδικασία της εκδήλωσης


Η κ. Καχριμάνη-Ντζόϊδου, καθηγήτρια Φιλόλογος


Ο Αρχιμανδρίτης Θεόκλητος Μπρούζης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου